Kennissessies

1. Inspiratiesessie cybercrime

Door Ferdy Riphagen – Capgemini 

Inspiratiesessie Between “Fact and Fiction”

In de onderling verbonden wereld van vandaag en exponentieel groeiende technologieën worden cyberbedreigingen steeds belangrijker om op in te spelen. Constante nieuwe technologieën maken deel uit van ons dagelijks leven en dat geldt ook voor de eveneens innoverende cyberdreigingen. Denk aan smartphones, tablets, cloud technologie, bedrijfsdata dat overal bereikbaar is, RFID technologie. In deze interactieve live demo ervaar je wat de impact kan zijn en hoe digitale hacks uitgevoerd worden.

2. Vloggen voor je bedrijf - workshop

Door: Lars Henning – Taaluilen

Met vlogs kom je dichtbij je doelgroep, of beter nog: je fans. Je maakt je bedrijf menselijk. In een vlog vang je een persoonlijk verhaal. Je deelt een persoonlijke ervaring of je deelt je kennis met je volgers.

In deze laagdrempelige en praktische training leer je op een snelle en makkelijke manier vloggen. Je ontdekt verschillende soorten vlogs. En je leert wat je met een vlog je fans kunt bieden. Je leert aan de hand van een aantal slimme tips om op een ontspannen en vlotte manier voor de camera te staan. En je krijgt aan de hand van verschillende opdrachten het vloggen steeds beter onder de knie.

Verder denk je na over onderwerpen uit je eigen praktijk. Je maakt gebruik van je eigen expertise en ervaring. Vergeet je mobiel niet mee te nemen, want aan de hand van een handig stappenplan werk je een eerste vlog uit.

3. Gamification - kennissessie

Door: Boy Bouw – DEVCake

Techniek als ondersteuning voor een leven lang leren van beroepskennis en vaardigheden.

DEVCake ontwikkelt software die medewerkers ondersteunt bij het onderhouden en opdoen van beroepskennis en vaardigheden. In deze sessie wordt verteld hoe je technieken zoals Gamification, Virtual Reality en Augmented Reality hiervoor kunt gebruiken.

De volgende vragen komen onder andere aan bod: Wat zijn de mogelijkheden van deze technieken? Hoe maak je leren leuk en interessant? Hoe motiveer je mensen intrinsiek om hun kennis en vaardigheden te onderhouden?

4. Circulaire economie - workshop

Door: Bart Jeurnink en Rogier Eenkhoorn – Kennispoort 

In deze actieve workshop word je meegenomen in de wereld van de Circulaire Economie. Wat is het? Waarom is het nodig? Hoe kun je er binnen jouw bedrijf praktisch mee aan de slag? En niet onbelangrijk, welke extra verdienmodellen kun je hiermee creëren?

Kennispoort Regio Zwolle ondersteunt ondernemers bij hun ambities om te groeien. Dit doet zij door ondernemers te helpen bij vraagstukken op het gebied van innovatie, vernieuwend ondernemerschap en internationalisering. Regio Zwolle, waar Raalte ook onderdeel van uitmaakt, onderscheidt zich daarbij in krachtige sectoren als kunststoffen, health, agrifood, logistiek, e-commerce en vrijetijdseconomie. Daarbij wordt tevens ingezet op drie belangrijke transitieopgaven: energie, circulariteit en digitalisering.  

5. Speeddaten

Door: SmitDeVries

Doen waar het event voor bedoeld is: NETWERKEN.

Tijdens het speeddaten maak je in korte tijd kennis met een aantal ondernemers en ambtenaren. Aan de hand van het stellen van een paar tactische vragen ben je er snel achter wat voor vlees je in de kuip hebt. Nog niet uitgepraat met je date? Pak het gesprek dan weer op tijdens de netwerkborrel.

Het speeddaten is een ontspannen manier om je contacten voor morgen te leggen.